Metsään menee YLEllä!


Oi, sinne oli humpsahtanut YLEn sivuille juttumme Metsäjoogasta. Huomenna sama jatkuu Puoli Seitsemän -lähetyksessä YLEllä, ja sitten vielä live-streemaillaan pitkä lähetys sen päälle. Mennään metsään!

Pääsin haastattelussa muuten nopeasti yhteen lempiaiheeseeni, ja se on tämä:

"Nykypäivän liikunnassa linjauksien pohtiminen ja loukkaantumisen tai rasitusvammojen pelkääminen menee välillä överiksi, ainakin joogakentällä.

– Sanoisin, että jos vaihtoehdot ovat joko jäädä kotisohvalle loukkaantumisen pelossa tai lähteä metsään luontoliikkumaan vähän vähemmälläkin linjausosaamisella, niin valitse ehdottomasti jälkimmäinen vaihtoehto. Ihmiskeho tarvitsee liikettä, ei se mene heti rikki!

– Metsässä ihminen kohtaa oman mielensä ominaispiirteet nopeammin kuin kliinisessä joogasalissa, kun kaikki ei ole täydellisen hiljaista, ärsykkeetöntä ja ennalta-arvattavaa, Jokiniva selittää.

– Metsä on kuin mikrokosmos koko elämästä. Todellinen tasapainohan on jatkuvaa korjausliikettä ja pyrkimystä sietää elämän ja sen eri hetkien epätäydellisyyttä. Nykyihminen ajattelee usein, että elämä on täydellisessä tasapainossa vasta, kun kaikki ärsykkeet on eliminoitu."

Huomenna sama jatkuu Puoli Seitsemän -lähetyksessä YLEllä, ja sitten vielä live-streemaillaan Yle Luonnon Mennään metsään -kampanjassa metsäjoogaamalla suorassa lähetyksessä luontotoimittaja Minna Pyykön kanssa. Stay tuned / perjantaina 5.10.2018 klo 19.00

Mia Jokiniva