joogaopettajan koulutukset  

 
 
14183769_1289254364420014_8175550449771804863_n.jpg

250H / joogaopettajan peruskoulutus

250h on Villa Mandalan 250 tunnin joogaopettajakoulutus. Ohjelma edellyttää sitoutumista lähiopiskeluun intensiivijaksoissa sekä intensiivien ulkopuolella. Kokonaisuus sisältää myös opetusharjoittelua, hankitun kirjallisuuden sekä opettajamanuaalin opiskelua, omaa treeniä ja kotitehtäviä.

Villa Mandalan koulutus painottaa uusimpaan tutkimukseen nojaavaa anatomiaopetusta, joogaterapiaa, ns. liikkeen “applied anatomya” ja yksityiskohtaista linjausopiskelua. Kaikki anatomiaan ja fysiologiaan liittyvä opetussisältömme perustellaan tuoreella tutkimuksella, ja opettajakaartimme on korkeasti koulutettu osaamiseltaan.

Lisäksi joogafilosofia- ja historiaopintomme antavat kattavan ja inspiroivan ymmärryksen siitä, mitä jooga tarkoittaa asanan ulkopuolella. Jooga-asanan "voittokulku” on hyvin nuori ilmiö, ja opettajan on hyvä ymmärtää laaja-alaisesti opettamansa lajin eri ulottuvuuksia ja kulttuurisia piirteitä.

Koulutukseen mahtuu aina ilman opetustaustaa mukaan tulevia, vaikka koulutuksemme onkin ollut vuosien mittaan erityisen arvostettu liikunnanohjaajien, ryhmäliikunnanohjaajien, liikunnanopettajien ja fysioterapeuttien keskuudessa.  

350H / joogaopettajan jatkokoulutus

Oletko valmis viemään opettamisesi uudelle tasolle? Villa Mandalan joogaopettajan jatkokoulutus (350H) on elämän kaikkia osa-alueita ruokkiva ja ravisteleva täyden palvelun koulutuskokonaisuus. 350H-koulutuksemme uudistaa suhteesi joogaan, marinoi sinut joogafilosofiassa ja klassisissa joogateksteissä, kirkastaa sinulle henkilökohtaiset opettajavahvuutesi ja tarjoaa saatavillesi ensimmäisten suomalaisten joukossa erikoistumisen työkalut “jooga-asanan tulevaisuuden” eli joogaterapian pariin. Koulutusvuodet hiovat opettajuutesi entistä timanttisemmaksi: oma jooginen transformaatioprosessisi saa pranaa liekkeihin samalla, kun sinut ladataan täyteen tietopääomaa, jonka turvin voit varmistaa tulevaisuudenkin työllistymisesi rakastamasi lajin parissa.

YINJOOGANOPETTAJAN KOULUTUS (45 H)

Koulutus antaa peruseväät joogaopettajalle restoratiivisten eli palauttavien (yinmäisten) joogatuntien turvalliseen ja asiantuntevaan ohjaukseen. Perehdymme yin-joogan teoreettiseen viitekehykseen sekä joogafilosofian, länsimaisen liikuntalääketieteen (liikkuvuusharjoittelun anatomia ja fysiologia) että kiinalaisen lääketieteen näkökulmista. Opimme myös hermoston toiminnan ja tasapainottamisen tärkeimmät periaatteet. Opettaja oppii rakentamaan yin-jooga-tunneilleen erilaisia liikesarjakokonaisuuksia sekä ymmärtämään myös yksittäisten asanoiden vaikutuksia keho-mieleen.

Keskeisen osan kurssista muodostaa kiinalaiseen lääketieteeseen ja sen meridiaanioppiin tutustuminen. Joogaopettaja oppii kehon 14 päämeridiaanin sijainnin, merkityksen, perustoiminnan logiikan sekä perustavanlaatuiset tiedot siitä, mihin kehon vaivaan mikäkin meridiaani voi vaikuttaa – ja millaisia vasteita meridiaanien energiavirtauksia stimuloivilla erilaisilla yin-asennoilla voi tähän perustuen olla.

Kiinalaisen lääketieteen osioissa käymme läpi meridiaaniopin ohella mm. ravitsemuksen, akupainannan ja kiinalaisten ja joogisten oppien yhteisen kulttuurihistoriallisen viitekehyksen perustietoja. Pohjakoulutukseksi tarvitaan RYT200 tai vastaava joogaopettajan koulutus.

Kesällä 2020 koulutamme intensiivikursseja Villa Mandalassa elokuussa.

unnamed.jpg

 "Puhuttiin monen kanssa aamupalapöydässä, että ihan koko elämä on muuttunut tämän koulutuksen aikana, ja varmasti loppuelämäksi. Tämä on vaikuttanut omaan suhtautumiseen työhön, ihmissuhteisiin, tietysti itseen, ihan kaikkeen. Mulle ainakin on tästedes aika ennen Villa Mandalan joogaopettajakoulutusta ja aika sen jälkeen. Mä olen niin onnellinen, että mä lähdin tähän vuoteen.”

- Valmistunut vuosimallia 2018

Valitsin koulutuksen anatomiapainotteisuuden takia enkä joutunut pettymään. Sekä Mia että Jenni ovat todella sisällä jooga-anatomiassa ja he myös osasivat opettaa meitä havainnollisesti ja käytännön läheisesti. Tämän lisäksi Mian joogafilosofiaosaamisen laajuus ja syvyys yllätti ja se toi mielenkiintoisen lisän vahvan jooga-anatomiaopetuksen kylkeen.

 Vaikea sanoa, mitä voisi parantaa. Villa Mandalan puitteet ovat täydelliset, opettajakolmikko on huippuosaava ja koulutuksen sisältö vastasi minun tarpeitani. Koulutus on kalliimpi kuin moni muu vastaava koulutus Suomessa, mutta ehdottomasti jokaisen maksetun euron arvoinen!  Koen VM:n korkeatasoisen koulutuksen ansiosta olevani hyvässä asemassa tässä 'kovenevassa joogaopemarkkinassa'. Kiitos "

-Päivi Korteniemi, joogaopettaja

"Joogaopettajakoulutuksen osa-alueet nivoutuivat hienosti yhteen muodostaen todella kokonaisvaltaisen käsityksen joogasta elämäntapana, fyysisenä harjoituksena ja filosofiana. Keskusteluissa ja harjoituksissa teoria tuotiin käytäntöön niin, että tietoa pystyy helposti soveltamaan opetustyössä. Koulutus auttoi eteenpäin paitsi opettajan roolin omaksumisessa myös omalla henkilökohtaisella joogatielläni.

Vaikka tiesin anatomian olevan tärkeä osa koulutusta, yllätyin silti sen suuresta annista. Sovellettu anatomia oli todella kiinnostavaa ja hyödyllistä. Koen, että sen avulla osaan tehdä oman harjoitukseni ergonomisemmin ja opettaa turvallisempaa asanaharjoitusta. Tätä haluaisin oppia lisää!"

Ehdottoman suuren kiitoksen ja vilpittömät hehkutukset ansaitsee koko Villa Mandalan henkilökunta opettajista tukihenkilöstöön. He luovat Villa Mandalan hengen, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen minuun. Koko paikka huokuu tyyneyttä, rakkautta ja iloa. Aion käyttää Mandalan palveluita jatkossakin."

-Kirsi Helstelä, joogaopettaja

"Koulutus oli tasapainoinen ja kattava; kaikki osa-alueet tukivat toisiaan ja sain koulutuksesta mielestäni turvallisen ja vahvan pohjan kohti joogaopettajuutta. Asanaopetus oli perusteellista ja linjauksiin kiinnitettiin paljon huomiota; mielestäni hienoa oli myös se, että mitään linjausta ei annettu "absoluuttisena totuutena", vaan linjaukset purettiin osiin ja myös modifikaatioiden merkitys korostui. Joogafilosofiaa ja joogan historiaa käsiteltiin mielenkiintoisesti ja keskustelevalla otteella; tämä antoi mahdollisuuden myös tosi tärkeään ajatustenvaihtoon. Opin näkemään joogan yhä kokonaisvaltaisempana tapana ajatella ja asennoitua elämään ylipäätään."

-Anna-Riikka Toiviainen, joogaopettaja

workshopit,lyhyet koulutukset 

Monet Mian workshopeista ja lyhyemmistä koulutuksista soveltuvat myös joogaopettajille lisäkoulutukseksi. Mian oma erikoistuminen liikkuu asanan suhteen joogaterapian (kuntoutus, vammojen välttäminen, kehon stabiliteetti), liikuntalääketieteen ja anatomisen linjaamisen alueilla. Joogahistorian kohdalla Mia on erityisen kiinnostunut postmodernin joogan kehittymisestä, ja joogafilosofiassa hän on  erityisesti jumalatarkeskeisen tantran ja nondualististen koulukuntien oppien opiskelija. Mia kouluttaa ja luennoi usein myös joogasutrien ja tärkeimpien upanishadien sisältöjä, ja mieluiten yhdistää nämä käytännön harjoitteluun myös meditaation ja pranayaman parissa. Voit kysyä lisää workshopeista esimerkiksi omalle studiollesi suoraan Mialta. 

Nimi *
Nimi

asiakkaat kertovat

Klikkaa videoita alapuolelta ja kuuntele, mitä Villa Mandalan joogaopettajakoulutuksissa tapahtuu.

 

"Opettajakoulutus oli mielestäni sopivan pitkä: vajaassa vuodessa ehtii kehittymään omassa asana-harjoituksessa sekä sisäistämään tietoa syvällisesti. Koulutusmateriaalit, tilat ja opetusmoduulien ohjelmat olivat kaikki ensiluokkaisia: koko ajan oli sellainen olo, että tämä homma on oikeasti hanskassa, tätä on mietitty ja ammattilaiset ovat asialla. Miten turvallinen olo siitä tuleekaan, kun tietää että näitä oppeja voin viedä eteenpäin. Kuitenkaan mitään ei tuputettu ainoana oikeana totuutena, vaan koko ajan taustalla oli ajatus siitä, että oma ajattelu on suotavaa ja uutta tietoa tulee aina etsiä."

- REETTA KARHU -

"Haluan kiittää isosti joogaopettajan peruskoulutuksesta. Olen tässä nyt säännöllisesti valmistumisen jälkeen ohjannut tunteja sekä joogakouluilla, omissa joogaryhmissä, säännöllisinä yritystunteina ja yksityistunteina. Ja tällä hetkellä tunteja on 10 kpl per viikko. 

Olen vuoden aikana tarkkaillut omaa kehittymistäni ja kaikki tieto, jota sain teidän koulutuksesta on ollut ihan äärimmäisen tärkeää kehitykselleni. Vaikka aloitin "tyhjästä" , ilman mitään ohjaustaustaa, oli mulla varma tunne tuntien vetämisessä alusta alkaen. Kuitenkin suuri muutos edellisiin hommiini. Nyt on ihan huikeaa, kun saan itse rakentaa päiväni juuri sellaiseksi kuin hyvältä tuntuu. 

Vaikka tuntien suunnitteluun meneekin aikaa, mutta se on erittäin mielekästä. Oppilaat pitävät kovasti tyylistäni opettaa joogaa ja kiittävät täsmällisyyttä ja lempeyttä. Ja varsinkin aloittelijat ovat kiittäneet siitä ettei tunneillani tarvi jännittää ja sinne voi tulla täysin omana itsenään.

Juurikin tämä täsmällisyys, joka erityisesti oli mielessäni koulutuksessa jo, on se juttu. Täsmällisyys kaikessa, ne pienimmätkin koulutuksen jutut ja neuvot olivat niin tärkeitä. Ja monasti jos on tullut joku tilanne vastaan joogasalilla (muu kuin asanalinjaus) niin mieleeni on palautunut opetukset koulutuksesta. Joka tunti opin itsestäni uutta ja oon oppinut kuinka kaikki vaikuttaa kaikkeen siellä tunnilla. 

Koulutuksesta jäi siis niin hyvä olo itselle, että varmuus opettamiseen huokuu ulospäinkin tietysti. Niin kokonaisvaltainen ja huikea oli koulutus, että monta kertaa olen mielessäni tunnin jälkeen lähettänyt universumille kiitoksen, että valitsin juuri teidän koulutuksen. Kiitos kiitos kiitos."

-SIrpa Riekkola-

“Olen saanut yinjoogan opettajakoulutuksesta valtavasti lisää kaikkeen joogaopetukseeni. Oppeja on helppo yhdistää dynaamisempiinkiin tunteihin ja oman ajatusmaailman laajentaminen kiinalaisen lääketieteen puolelle tuo lisää näkökulmaa myös filosofiaan ja opetuksen verbaliikkaan. Yhdistelmänä joogaterapia ja yin-koulutus ovat lyömätön yhdistelmä kaikkeen opetukseen, mutta suosittelen kyllä kaikkia näitä joogaterapiakoulutuksen moduuleita, joista ammennettavaa tuntuu riittävän loputtomiin.”

- MAIJU SALOVAARA-HILTUNEN -

"Erityisesti tarvitsin joogaopettajakoulutuksesta anatomiaosaamista, koska minulla ei ollut aiempia tietoja tai opintoja anatomiasta. Anatomian opetus ylitti odotukseni. Lisäksi joogan historia ja filosofia tempaisivat mukaansa. Sain perusteellisen valmennuksen opetusharjoittelujen pitämiseen, ja harjoittelut olivat parasta mahdollista oppia joogaopettajuuteen. Erityisesti arvostan pääopettajian avarakatseisuutta - eli sitä, että ei opetettu omaa juttua maailman totuutena, vaan huomioitiin erilaiset lähestymistavat. Olen hämmästynyt, miten paljon tietoa, osaamista ja taitoa voi karttua näinkin "lyhyessä" koulutuksessa. Siis lyhyessä suhteessa siihen, miten paljon sain."

-Hanna Leimola-

"Itse olen toiminut liikuta-alalla vuodesta 1993 ja yrittäjänä vuodesta 1997 asti. Olen käynytmonenlaisia koulutuksia ja toiminut kouluttajana myös itse. Voin vilpittömästi sanoa, että tämä joogaopettajakoulutus on paras koulutus mihin olen koskaan urani aikana ottanut osaa. Toiminta on ammattitaitoista, uskottavaa, sitä tehdään sydämellä, Mia on pystynyt luomaan puitteet jossa kannattava liiketoiminta yhdistyvät pehmeiden arvojen kanssa.

Villa Mandala on upea ja tasokas paikka, jossa puitteet on kunnossa. Palvelu pelaa, ruoka on hyvää ja laadukasta. Ihmiset tekevät siellä töitä rakkaudesta lajiin. Se on asia, joka luo aina liiketoimintaan aivan oman säväyksen, silloin yleensä kosketetaan asiakkaita tunnetasolla ja siitä yleensä alkaa ihmisten hyvinvoinnin kasvu. Täydellinen paikka joogaopettajakoulutukselle, sekä muille retriiteille joissa pysähdytään itsensä äärelle. Kaikki se mitä nettisivuilla kuvataan ja luvataan on totta.

Suosittelen lämpimästi Villa Mandalan joogaopettajakoulutusta jokaiselle aiheesta kiinnostuneelle. Se on samalla matkaan itseen ja kohti uutta opettajuutta."

- Susanna Toropainen - 

"Sain koulutuksesta erittäin vahvan osaamisen myös anatomiseen opettamiseen, vaikka olen ammatiltani mm. fysioterapeutti ja tehnyt vuosia töitä alalla, silti sain paljon mietittävää ja annettavaa oppilailleni. Mia sai minut kiinnostumaan myös joogafilosofiasta joten iso hatunnosto myös siitä! Villa Mandalan koulutustaso on erittäin hyvä."

-Seija Koskela-

"Mia Jokinivan joogaopetuksessa olen jättänyt kaikki epävarmuuden tunteet pois oman fysiikkani rajoitteista, luotan täysin hänen opetukseensa ja ammattitaitoonsa ja olen löytänyt ihan uuden syvyyden joogan filosofiasta. Leikkaussalisairaanhoitajana tunnen anatomian hyvin ja on mahtavaa, kun Mia on niin taitava anatomian ja fysiikan opetuksessa ja tuntemuksessa. Siitä se turvallisuuden tunne syntyykin; voin luottaa Miaan. Tärkein oppini häneltä onkin yksilöllisyyden huomioiminen; erilaisten kehojen mahdollisuudet ja rajoitukset on otettava huomioon.”

-Reetta Karhu-

"Miten hienoa, että on olemassa joogaopettajakoulutus, joka ei seuraa mitään yhtä tyylisuuntaa. Näin asioita saa ja voi tarkastella joka näkökulmasta."

-Hanna Manninen-

 

"Toimitte yhdessä esimerkillisesti, antaen tilaa ja arvostaen toistenne vahvuuksia. Ammattitaitonne, viisautenne ja perusteellisuutenne näkyi kaikessa tekemisessä, sitä arvostan paljon. Kurssilla yhdistyi oma filosofianne sekä anatomiatietous toisia tukien ja rauhallisesti. Anatomisesti oikein tekeminen tuntuu usein jäävän tunneilla vähemmälle, itse koen sen kuitenkin välttämättömäksi valttikortiksi kaikkeen tekemiseen nyt ja jatkossa. Opin hurjasti lisää myös itsestäni, asanaharjoittelun tuomista haasteista ja osin rajoittuneen liikkumisen tuomista ongelmakohdista, enemmän kuitenkin rohkaistuen kuin lannistuen. Olitte paikalla aidosti meitä varten, ihailtavalla asenteella, iso kiitos siitä teille. Mitä enemmän tietää sitä vähemmän tietää tietävänsä, mutta se just viekin elämässä (joogassa myös) eteenpäin. Kiitos vielä, ihan mieletön rikkaus saada jatkaa matkaa tästä. Yritän elää tässä hetkessä odotellen samalla, että tätä tulee lisää."

-Inka Saini-

"Parasta on se miten itse olette innoissanne workshopin aiheista, -sen todellakin aistii. Hienoa huomata, että ette ole jääneet "laakereillenne lepäilemään", vaan todellakin haluatte päivittää tietoanne ja olla ajan hermoilla. Olette hienoja esimerkkejä siitä, miten ei nosteta itseä jalustalle dumaamalla muita joogaopettajia vaan kunnioittamalla joogaopettajien eri tapoja opettaa. Nöyryytenne fyssareiden, osteopaattejen jne. edessä nostaa itseasiassa teidän ammattitaitoanne minun silmissäni. Kiitos Jenni & Mia + muu Mandalan väki, että tämänlaisia kursseja yleensäkin järjestetään."

-Essi Virtanen-

"Mia on opettaja erityisen tarkka turvallisuudesta ja rento yleisen ilmapiirin kanssa. Hyväksyntä on läsnä vahvasti hänen kaikessa tekemisessä. Kuitenkin hän on myös vaativa, etenkin opettajakoulutuksessa. Asiat tulee tehdä sovitusti ja oikein. Oikein sana on mielestäni helposti harhaanjohtava ja tarkoittaa toisille sitä, että joku jooga on oikeaa ja joku toinen väärää. Tästä ei ole kyse missään Mian toiminnassa. Oikein on lähinnä teknisesti/ anatomisesti, turvallisuuteen liittyen. Mia kannustaa jokaista omalla tasollaan.

Opettajana Mia on kokenut ja todella vahva ammattilainen, tällöin ominaisuuksia löytyy paljon. Tietoa joogasta ja ihmisestä löytyy valtava määrä, sekä asioiden monien puolien näkeminen on myös Mian vahvuus. Hänellä on kokemusta niin joogamaailmasta kuin liikuntakeskusmaailmasta, tämä luo omanlaista uskottavuutta tuottaa opettajakoulutusta, koska hän pystyy tunnistamaan kahden maailman haasteet ja mahdollisuudet.

Muihin opettajiin verrattuna Mia on omaa luokkaansa. Tekninen, anatominen ja samalla filosofinen opettaminen yhdistyy käsittämättömän hienolla tavalla. Valitettavan vähän suomessa joogaopettajilla on tietoa ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta, tehdään vain tradition mukaan, eikä osata ottaa huomioon mitä länsimainen ihminen todella pystyy tekemään ja mitä kenenkin kannattaa tehdä. Ja näin on moni rikkonut itsensä joogatunnilla. Ja vaikka Mian opettaminen on teknisesti todellavahvaa, se ei poista sitä tosiasiaa, että joogan henkisyyys ja traditiot ovat vahvasti mukana. Todella monisäikeistä ammattitaitoa. 

-Susanna Toropainen-