Mitä joogin on hyvä tietää lootus-asennosta?

Joogan avustamisen käytännöt vaihtelevat sali- ja lajikohtaisesti paljonkin. Ohessa muutaman sananen siitä, kannattaako valita sellainen liikkuvuutta vaativa asento, a) johon opettaja avustaa sinut, b) johon itse autat itsesi käsin (työstettävän alueen lihasaktivaatiot passiivisena) VAI c) asento, jota ei avusteta ulkopuolelta ja jonka teet vain siihen saakka, mihin oma lihasvoimasi voi kannatella sinut liikkuvuuden suhteen. Sivuamme videoworkshopissa myös kompensaatiomekanismeja ja elämää suurempaa kysymystä siitä, mistä rypyt johtuvat...  ;)

Tämä videoworkshop on teoriapainoitteinen ja käsittelee joogassa varsinaisen tavoiteasanan asemaan yltäneen lootusasennon anatomiaa.

Videoworkshopin asentona ardha baddha padma paschimottanasana.

Mia JokinivaComment